Heste på HIRK

 

Baloo kom til HIRK i marts 2020. Han er en fin lille Welsh vallak på 17 år og ca. 1,22 m i stang. 

Dina er en krydsning med noget fjordhest på 147 cm. Hun kom til HIRK i september 2020, da hun var 17 år gammel


 Freja er en krydsning med noget islænder på 124 cm og kom til HIRK i september 2020, hvor hun var 9 år gammel.

 

Herman er en fin pony på 115 cm. Han er en Knabstrupper vallak og med sine sorte pletter på den hvide baggrund ligner han en rigtig Pippihest i mini udgave.

Han er glad for både dressur og spring og en tur i skoven.


Janus  er en rideskolepony som ankom til HIRK i februar 2024. Janus er en fjordhest. Han er 16 år gammel og virkeligt, virkeligt sød. 


Kalle - er flyttet til HIRK i nov 2020 og er en dejlig rolig vallak på 168 cm, han har før været kørt med vogn. Han er god i dressuren og den roligste og mest tålmodige hest i stalden. Kalle_zoom.jpg

 

Laddy er en kategori 1 vallak, der kom til HIRK i august 2022. Vi håber at han falder rigtig godt til i rideskolen.

 

Lucas er en stor 1’er pony på 148 cm. Han er fra 2008, en fin skimmel, og i hans hestepas står, at han er en krydsning. Han kom til HIRK i januar 2019. Han er god til dressur, går fint frem og er flink og glad på banen. Lucas kan springe lidt og er glad for en tur i skoven, men det er dressuren han er bedst til. Han er en god udfordring til vores letøvede/øvede ryttere, der kan lære meget af ham. 

I stalden er han nysgerrig og finder på pludselig at gå, hvis man er uopmærksom et øjeblik. Så sæt ham i kæderne med det samme, hvis du skal have ham ud på staldgangen. Han skal have en fast og rolig hånd ved opsadling, og han tripper lidt, når gjorden spændes, så han kan bedst lide, at man spænder den lidt ad gangen. 

 

Luna kom til rideskolen i oktober 2023. Vi glæder os til at lære hende bedre at kende. Luna har hos sin tidligere ejer også gået rideskole med både børn og voksne, så hun er en erfaren dame, der er vant til at lære fra sig. 

Luna_zoom.jpg


Maxi er en sød lille hest på 151 cm fra 2009 og er lige nøjagtigt vokset over ponymål. Det er en meget smuk brun vallak med en fin hvid blis. Maxi er en super fin dressur pony, men han er også god til spring og ponygames, men det er dressuren han er bedst til. Maxi kan rides af alle, både små og uøvede ryttere, men kan bestemt også rides af en rutineret rytter og lære fra sig.Shadow - Shadow er kommet til HIRK i okt 2020. Han er en dejlig rød hest på 165 cm og er glad for dressur og en tur i skoven.  Han trives med både børn og voksne og er meget tålmodig.Snehvide er en dejlig hvid Welsh Cob hoppe på 144 cm. Hun er født i 2007. Hun er dejligt nemt at ride for mange ryttere, da hun er meget følsom over for hjælperne. Snehvide er en utrolig dejlig pony, og alle på rideskolen er meget glade for hende. Hun er en virkelige dejlig dame, og næsten alle kan ride hende. Hun går både med små og større børn samt små voksne.

 

Snip er en sød rød Welsh Mountain vallak på 122 cm, så han er en af de mindre ponyer på rideskolen. Han er super sød med alle ryttere, og han er dejligt fremadgående. Han er født i 2002.

Snip har lidt problemer med baghovene. Han er ikke så vild med at man renser hans baghove, så man skal ikke rense dem medmindre man ved, hvad man gør. Ellers er Snip en super dejlig pony.

Han har rigtig god fremdrift og kan gå super flot til dressur. Men han er også med på skæg og ballade til ponygames og spring.

 

Zorro er en dejlig sort Oldenborger blanding på 165 cm, der er født i 2005. Han er en af de høje heste på rideskolen og han er rigtig god til at gå med de fleste voksne. Han er en rolig vallak.

Han kan gå super flot dressur hvis der er en rutineret rytter der sidder på ham, men han går også tit på børneholdene med større børn.

 

 


Heste vi har sagt farvel til

Montana kom til HIRK i 2021, men har aldrig helt fundet sig til rette som rideskolehest. I november 2023 fik en ny ejer. Vi siger farvel og tak for en god tid. 

Frønse var en gammel dame på 19 år. Hun har, inden hun kom på HIRK, været springpony,  hvilket har været hårdt for hendes ben. Efter en dejlig sommerferie på døgnfold er hun desværre blevet halt på det ene forben. Grundet den generelle slitage på alle hendes ben mener vores dyrelæge ikke, at det vil være etisk rigtigt at sætte yderligere behandling i gang. Den bedste beslutning for Frønse var derfor, at hun fik fred i august 2023

June havde været halt i 5 måneder. Vi håbede, at sommerferien kunne gøre noget godt for hende, men vores dyrlæge siger desværre, at det ikke er blevet bedre, og at der ikke er mulighed for bedring. Så June blev ikke rask, og derfor blev vi nødt til at aflive hende. June var 19 år og har været hos os i 9 år. Hun har været en populær og elsket rideskolehest og vi gjorde det bedste for hende ved at give hende fred i august 2023, selvom det er en svær beslutning.

Hippi er en kat 1 hoppe, der kom til HIRK i august 2022.  Hun var desværre kun til låns i rideskolen og hun flyttede hjem til sin ejer igen i juni 2023. Hun er meget savnet. 

Diva måtte vi desværre sige farvel til i oktober 2022. Hun var en pony der var højt elsket af mange og har været på rideskolen så længe vi kan huske. Hun blev 27 år før sygdom gjorde at vi måtte sende hende i hestehimlen. 

Milona boede ikke så længe på HIRK. Hun kom til os i januar 2022 og var en utrolig sød pony. Det viste sig dog hurtigt at hun var bedre egnet til at have én ejer, så hun flyttede ud til en sød familie i august 2022. 

Ikka flyttede fra HIRK i maj 2021. Hun havde fået slidgigt i nakken og kunne desværre ikke gå med i rideskolen mere. Hun er nu blevet rugehoppe og får forhåbentlig en masse dejlige føl. 

Opera var en dejlig stor sort Oldenborger hoppe. Hun var født i 2004 og vi måtte aflive hende i Dec 2020 efter 5 gode år på HIRK. 

Lolli er blevet solgt til dem vi har købt Freja og Dina af i september 2020. Lolli virkede lidt træt af at være rideskolehest og er kommet til et godt hjem.

Sue har vi måtte sige farvel til. Hendes ben kunne ikke mere og efter 4 måneder med ro, behandling og let genoptræning har vi i samråd med dyrlægen besluttet os for at aflive hende. Hun fik fred i september 2020.

Donna er aldrig rigtig faldet til i rideskolen. Hun er en Welsh ponyhoppe som kom til HIRK i juni 2019. Vi kan med glæde fortælle at hun i juli 2020 blev hentet af en rigtig sød familie, hvor datteren skal nusse og hygge om hende.

Benji blev i maj 2020 solgt til en hestekyndig familie, hvor han skal være hygge- og begynderpony. Han er en sød lille shetlænder og var en rigtig god rideskolehest, men med sine bare 105 cm var han for lav til rigtig mange ryttere, så han blev desværre ikke brugt nok. Vi er sikre på at hans nye familie vil blive lige så glad for ham som mange små rideskoleryttere har været igennem tiden.

Nette er i begyndelsen af januar 2020 blevet solgt og står nu ikke mere hos os på HIRK. Nette var oprindeligt handicaphest hos sin gamle ejer, og vi tænkte, da vi købte hende, at hun kunne blive en god rideskolehest på grund af hendes gode sind. Men da Nette aldrig rigtigt var blevet redet fremad før, så kunne hun være lidt problematisk at ride, især i galoppen, som nogen af jer nok har lagt mærke til. Derfor synes vi, at det var bedst, at Nette kom videre til et hjem, hvor hun kan blive brugt på den måde, som er bedst for hende. Nette er blevet købt af en hestehandler, som kender hende fra tidligere, og vi er sikre på at hun nok skal få et godt hjem.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram