Ride- og bookingregler

 

Ride- og booking regler for ridehus og udendørsbaner (ver. juni 2022)

Bestyrelsen ønsker med dette regelsæt at medvirke til, at brugere af HIRK’s faciliteter opnår størst mulig tilfredshed, når vores baner benyttes.

Ridehuset har åbent fra kl. 6 – 22.30, stald en time før og efter. Ridehuse og udendørsbane anvendes iht. reglerne angivet her på siden. 

 

Ride regler  

·       Giv altid besked inden porten åbnes samt ved ind- og udridning af ridehuset. Står den yderste port åben, gives der besked inden, der trækkes ind i bygningen. 

·       Der skridtes inden for hovslaget.

·       Stop ikke op på hovslaget, så du er til gene for andre. 

·       Der rides venstre skulder mod venstre skulder.

·       Vis hensyn til hinanden.

·       Løse heste er ikke tilladt på banerne.

·       Ved ridning skal hesten bære trense. (Hackamore tæller her som bid)

·       Ønsker du at ride i grime, halstøjle eller rebgrime kræves det, at de øvrige ryttere der er tilstede giver deres tilladelse, eller du finder et tidspunkt, hvor man kan ride for sig selv.

·       Ved uforsvarlig opførsel eller grov behandling af hesten kan HIRK’s bestyrelse og personale bortvise en rytter fra ridehuset.

·       Vær opmærksom på at der KUN SAMLES GØDNING op i det GAMLE RIDEHUS. Gødning samles før man forlader ridehuset eller straks efter hesten er sadlet af. Der samles IKKE op i det NYE RIDEHUS og på UDENDØRSBANEN. Har hesten gødet på vej til og fra bane eller ridehus, samles dette op og smides på møddingen på bagsiden af stalden. 

·       Har hesten tabt en sko til og fra bane eller på banerne, skal der straks ledes efter denne til den er fundet. Kan den ikke findes, skal der skrives en besked til personale via staldbogen eller til medlemsansvarlig@hirk.dk.

·       Alle, der benytter sig af HIRK’s faciliteter, skal bære ridehjelm og støvler med hæl, når de er til hest. 

·       Det er ikke tilladt at befinde sig på bane eller i stald med åbne sko.

·       Hunde må ikke medbringes på banen

·      Rygning er ikke tilladt overhovedet på HIRks område.

·      Der må ikke tales i telefon på hesteryg

·      Der må kun lyttes til musik i ét øre mens man rider

 

Regler for brug og booking af HIRK’s baner:

·       Booking af baner foregår via bookingkalender på Google Docs. Har du ridehuskort, kan du kontakte os på mail på medlemsansvarlig@hirk.dk for at få adgang til denne. Når der bookes skrives navn på rytter og evt. underviser under den aktuelle dato og det aktuelle tidsrum, samt hvilket ridehus bookingen foregår i. 

·       Tider for hvornår rideskolen anvender ridehus og hvilket ridehus der anvendes, fremgår af hjemmesiden under Undervisningsplan og er også markeret i bookingkalenderen. Vær opmærksom på at rideskoleunderviseren kan vælge, at rideskoleholdene rider på udendørsbanen, hvorfor denne kan være optaget i tidsrum, hvor der er rideskoleundervisning.

·      OBS Underviser kan som udgangspunkt ikke skifte bane midt i en undervisningstime.

·       Ridehusene og udendørsbane reserveres alle i vores online bookingkalender (se ovenstående), der kan max. reserveres 3 uger frem og der henstilles til, at der bookes senest 1 dag før.  

·       Er man minimum tre ryttere kan en bane bookes i tiden søndag aften fra kl. 18.00-19.30 til fx spring, ponygames eller lign. Øvrige særaftaler skal godkendes af bestyrelsen. 

·      Hvis man ønsker at springe på andre tidspunkter skal dette være når der ikke er rideskole, således at andre equipager kan vælge at ride i det ridehus hvor der ikke springes. Der skal som udgangspunkt altid springes i det nye ridehus.  Husk at udbedre huller.

·      Ønsker du at anvende bomme, barrierehegn eller andet, skal de øvrige ryttere på banen spørges først, og kommer der nye ekvipager på banen skal disse også spørges.

 

Undervisning

·       Der kan max være to ryttere der få undervisning på samme tid. 

·       Undervisning skal bookes i hht. ovenstående bookingregler. 

·      Der henstilles til, at der kun bookes undervisning for 30 min. adgangen pr. rytter. 

·      Andre ryttere skal kunne benytte banen samtidigt med, at der foregår undervisning. Ønsker man at anvende bomme, barrierehegn eller andet – skal de øvrige der rider på banen spørges først. 

·      Der kan som udgangspunkt ikke longeres, hvis der samtidigt foregår undervisning af en anden ekvipage. Behøver du booking til longearbejde kan det skrives i bookingkalenderen, men booking af undervisning for ridende har 1. prioritet, alternativt må der longeres udenfor eller i andet ridehus.

·      Der skal altid udvises gensidig hensyntagen mellem den rytter, der modtager undervisning og de øvrige ryttere i ridehuset. 

·      Skal din underviser ride din hest, skal underviseren bære ridehjelm og støvler med hæl.

 

Spring og Games

·      Der er som udgangspunkt reserveret tid søndage fra kl. 18.00-19.30 til eks. spring, ponygames mm. jf. Undervisningsplanen på hjemmesiden. OBS! Ønsker rytterne at benytte denne tid, skal det skrives dette i vores online bookingkalender senest lørdag kl. 16.00. Er der ikke booket betragtes ridehuset som værende ledigt.

·      Hvis man ønsker at springe på andre tidspunkter skal dette være når der ikke er rideskole, således at andre equipager kan vælge at ride i det ridehus hvor der ikke springes. Der skal som udgangspunkt altid springes i det nye ridehus.  Husk at udbedre huller.

·      Spring eller ponygames materiale skal sættes på plads efter brug og gerne inden, du forlader ridehuset eller hurtigst muligt efter hesten er sat ind. 

 

 Longering 

·       Longering skal så vidt muligt foregå i ridehus.

·      Der må som udgangspunkt max. være en hest/pony pr. bane ad gangen som longeres.

·      Hvis der rides på banen samtidigt med, at der longeres, skal de øvrige ryttere godkende dette.

·      Der skal udbedres huller med det samme efter longering er ophørt, og før banen forlades.

·      Der kan som udgangspunkt ikke longeres, hvis der samtidigt foregår undervisning af en anden ekvipage. Behøver du booking til longearbejde kan det skrives i bookingkalenderen, men booking af undervisning for ridende har 1. prioritet, alternativt må der longeres udenfor eller i andet ridehus. 

 

Diverse

·      Banerne kan opleves kortvarigt lukket grundet vanding og banekørsel. Dette forsøges som udgangspunkt at være i hverdage inden kl. 14.00.  

·      Det kan forekomme, at banerne er optaget grundet stævner, vedligehold eller uforudsete hændelser mv.. Vi tilstræber at dette altid meldes ud på mail og lægges i bookingkalenderen. 

·      Det er desværre ikke altid muligt at give besked om aflysning af bookinger i disse situationer, men vi tilstræber det. Vi anbefaler derfor, at man som minimum holder sig ajour på Himmelev Rideklubs facebookside eller kalenderen på hjemmesiden vedr. arrangementer. 

·      Lys til udendørsbanen tændes på kontakt til venstre for staldentredøren - Husk at slukke efter brug. (Kontakten sidder i skulderhøjde).

 


 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram